Het bedrijf is gelegen in de heuvels van Vasto, dicht bij de Adriatische Zee, in de plaatsen Selvotta, Buonanotte, Colle Pizzuto en Montevecchio – een paradijs waar hun wijngaarden en olijfgaarden staan.

Zij cultiveren typische autochtone druivensoorten zoals Montepulciano d’abruzzo en Falanghina! Prachtige wijnen worden hieruit verkregen met zeer volle smaken. Bovendien hebben ze ook de Pecorino druif, die wel in verschillende regio’s terug te vinden is. Maar door de terroir waarop deze pecorino wijngaarden zich bevinden krijgt deze wijn een bepalend en robuust karakter, met geuren en smaken die herinneren aan de Abruzzo-heuvels. Al hun wijnen zijn bekroond door talloze tijdschriften en bij belangrijke tentoonstellingen.

Voor deze familie is olijfolie maken een uitdaging en een plezier, aangewakkerd door de passie die al drie generaties lang wordt doorgegeven. Respect voor tradities, tijden en natuur. De combinatie met moderne technieken van oogsten en verwerking (in hun eigen oliemolen met steenpers = frantoio), stellen hen in staat om de olijven al binnen een paar uur na de oogst om te zetten en alzo geurige oliën te verkrijgen die rijk zijn aan aroma’s en vol gunstige natuurlijke eigenschappen. Deze kwaliteiten vinden we terug op elk bord of op een eenvoudig sneetje brood.

De verschillende olijvenvariëteiten zijn Nebbio, Gentile di Chieti en Leccino. Allemaal geteeld volgens traditie en volgens een specifieke methode. De olijfolie wordt verpakt in donkere glazen flessen of blikken die geen ultraviolette straling doorlaten om de organoleptische eigenschappen van de olie te behouden.

Meer info over hun wijnen: https://zuidersefijnproever.be/winkel/