Het bedrijf werd opgericht door oenoloog Giulio Palmisano in het midden van de jaren ’70. Na veertig jaar ervaring in de wijnindustrie (voornamelijk in bulkwijnen en als wijnconsulent) werd in 2008, om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren, dankzij de inzet van zonen Sergio en Mauro, het merk “IONIS®” gecreëerd. Het ambitieuze project was toen het zelf bottelen en commercialiseren van de beste wijnen van Salento. Wat hun is gelukt!

Alleen dankzij de ervaring die ze door de jaren heen hebben opgedaan, hebben ze de beste gebieden voor de teelt van hun variëteiten weten te identificeren, de verschillende systemen voor het grootbrengen van wijngaarden, snoeien, bemesten enz. De vele voorgestelde labels omvatten de inheemse druivensoorten die typisch zijn voor de Salento streek: Verdeca, Primitivo DOP en IGT, Negroamaro, Salice Salentino DOP.

Ongeveer 90% van de productie is gericht op buitenlandse markten waaronder België! Hun wijnen worden jaarlijks bekroond door de internationale markten.

Meer info over hun wijnen: https://zuidersefijnproever.be/winkel/