Kookworkshops privégroepen – familie, vrienden, vrijgezellen..

Plezier beleven door samen te koken en lekker ongedwongen bijbabbelen met je vrienden of familie?

Stel een groepje van 10 of meer personen samen. Bepaal welke dag de workshop kan plaatsvinden. Het kan van maandag t.e.m. vrijdag  zowel overdag als ’s avonds, afhankelijk van de beschikbaarheid. En kiest dan als laatste ook het thema uit het kookaanbod. Maak je keuze uit een van de onderstaande workshops.

Wil je graag meedoen, maar krijg je geen groepje van 10 bij elkaar gepuzzeld? Of ontmoet je gewoon graag nieuwe gelijkgezinde culinaire liefhebbers? Maandelijks is er ook een open kookatelier. Bekijk de open kookateliers

Maak een keuze uit de verschillende Italiaanse thema’s.

Boek nu

Verse pasta maken

Als je aan pasta denk, dan denk je aan Italië. Onlosmakend met elkaar verbonden. Pasta is niet alleen hét symbool van de Italiaanse keuken, het is ook een vaste waarde in de Belgische eetcultuur geworden. Een pasta workshop kan dus niet ontbreken in ons aanbod! Tijdens deze workshop maak je je eigen pasta. Met basismaterialen en met je handen. Zoals ik vroeger samen met mijn nonna en mamma deed. Je leert pasta maken in verschillende vormen, smaken en kleuren. Alles wat je altijd al wilde weten over pasta met de tips en trucs van een Italiaanse. Iedereen oefent het maken van het perfecte pastadeeg en het werken met een pastamachine.

Reserveer nu jullie workshop via email!

Boek nu

Authentieke pizza’s

Tijdens deze workshop maak je je eigen pizzadeeg en maken we enkele speciale varianten, pizza met een twist zeg maar. Je leert van A tot Z hoe je een overheerlijke pizza maakt in een traditionele oven. Alle stappen komen aan bod: van het basisdeeg tot de pizzatopping. Op een ongedwongen manier gaan we samen aan de slag om deeg van scratch te maken en eindigen met alles samen te veroberen. Wil je de verborgen pizzabakker in jou ontdekken?  Dan is de pizza workshop zeker iets voor jou! Samen deeg maken en genieten van la dolce vita met pizza en een glas wijn, wat kan het leven toch heerlijk zijn!

Reserveer nu jullie workshop via email!

Boek nu

Apericena

De aperitivo cultuur is overgewaaid vanuit de streek van Veneto, waar van oudsher in osteria’s de uitbaters, bij een glaasje wijn of prosecco, hartige hapjes gaven. Een modernere fenomeen dat daaruit is voortgekomen, is de apericena, een samenvoeging van de woorden apero (aperitief) en cena (avondeten). Het is geen hapje meer en het is ook geen avondeten. Het zit er eigenlijk middenin. Wij gaan enkele van die hapjes klaarmaken zodat de volgende apericena die jij organiseert in je tuin, je appartement, op je terras of balkon een groot Italiaanse succes wordt.

Reserveer nu jullie workshop via email!

Boek nu

Vegetarische gerechten

Italiaans én vegetarisch! Groenten worden in de Italiaanse keuken veelvuldig gebruikt. Van simpele verse groenten toveren we heerlijke typische gerechten – zonder vlees of vis – op tafel.  En met de juiste kruiden erbij worden het gerechten om van te smullen. Je zal vergeten dat je een vegetarische maaltijd gegeten hebt.  Wat denk je van groenteballetjes of -rolletjes, gevulde groentjes in de oven, gefrituurde mozzarella en courgettes en nog veel meer!

Reserveer jullie workshop nu via email!

Boek nu

Streetfood Italiaans

Streetfood en foodtrucks, helemaal hot en hip. In Italië noemen ze het ‘cibo di strada’. Het stukje pizza is natuurlijk het ultieme streetfood maar in deze workshop introduceren we de in België minder bekende Italiaanse streetfood. En we maken ze allemaal zelf! Uit de top 10 van meest verkochte Italiaanse streetfood op straatfeesten (arrosticini abruzzesi, panzerotti, frittura mista, olive ascolane, zeppole, arancini, …) halen we er enkele uit die uiteindelijk ook in jouw top 5 van lekkere snacks zullen belanden!

Reserveer nu jullie workshop via email!

Boek nu

Italiaans Feestmenu – enkel in December!

Kom in feeststemming met deze workshop en vier feest op z’n Italiaans. We gaan samen een zeer speciale menu klaarmaken. Heerlijke gerechten uit de verschillende windstreken van Italië. Zoals een open lasagna met kreeft…Een groot deel kan perfect op voorhand voorbereid worden, waardoor jij als gastvrouw/heer die avond zo veel mogelijk samen met je gasten aan tafel kunt zitten en meevieren en genieten, in echte Italiaanse stijl! Italiaanse gezelligheid ten top.

Reserveer nu jullie workshop via email!

Interesse om een privé kookworkshop te organiseren?

Wil jij met vrienden of familie een privé kookworkshop doen? Met een groepje van min. 10 deelnemers, bepalen jullie zelf welke dag en uur de workshop voor jullie kan plaatsvinden. (van maandag tem vrijdag zowel overdag als ’s avonds, afhankelijk van de beschikbaarheid). En maak een keuze uit de bovenstaande thema’s!

Boek nu