Recept Pugliese bommetjes – Bombette Pugliesi

/, NIEUWS, Recepten/Recept Pugliese bommetjes – Bombette Pugliesi

Recept Pugliese bommetjes – Bombette Pugliesi

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

12 dunne plakjes kalfsvlees

12 sneedjes Pancetta

150 gr Caciocavallo kaas

2 takjes Peterselie

1 teentje Look

Olijfolie e.v. zoveel als nodig

Zout zoveel als nodig

Peper zwart zoveel als nodig

Het traditioneel recept bestaat eruit dat ze op de grill moeten worden gebakken. Dit is een variant voor in de oven.

Was de peterselie en snijd die fijn. Hak ook de look fijn. Snijd de caciocavallo kaas in 12 fijne schijfjes. Neem de plakjes kalfsvlees. Maak gebruik van een vleeshamer om de plakjes kalfslvees dunner te maken indien ze te dik gesneden zijn. Afkruiden met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°.

Maak nu de bombette/bommetje. Leg op iedere plakje kalfsvlees een sneedje panecetta en daarboven op een schijfje caciovallo. Strooi er wat versnipperde peterselie en look over.

Rol nu iedere plak op en sluit af met een tandenstoker. Neem een ovenschotel, groot genoeg en sprenkel er voldoende olijfolie in. Leg alle bommetjes naast elkaar. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Serveer de Pugliese bommetjes warm!

Geniet hiervan met een bijpassende wijn zoals de heerlijke kruidige Negroamaro ‘Gigaro’van Cantine Ionis! https://zuidersefijnproever.be/product/gigaro-2016-negroamaro-cantine-ionis-puglia-75-cl/

2018-01-24T16:06:35+00:00 Door |Foodpairing, NIEUWS, Recepten|